Det kan være svært for børn og forældre
De fleste børn og unge synes, at det er svært at flytte ind på et opholdssted eller børne- og ungehjem. Falder jeg nogensinde til? Hvordan er de andre børn? Er det nogle søde voksne? Mange forældre oplever følelsen af skyld, skam, nederlag osv. For det er ikke sjovt, når der er andre, der bestemmer, at ens barn ikke længere kan bo derhjemme. Men uanset hvad årsagen er, så er vi her for at hjælpe både børnene og forældrene. Vores fornemste opgave er i starten at skabe tillid og tryghed hos både børn og forældre. Det er nemlig en forudsætning for, at det ender med at blive et rigtig godt ophold i et af vores hyggelige børne- og ungehjem.
I starten kan børnene opleve episoder, hvor det bliver rigtig svært. Vi har oplevet børn, der kan være så frustrerede, at de kan blive både truende og udadreagerende. Og det tager vi selvfølgelig hånd om. Når vi oplever den slags episoder, skal man som forældre have tillid og kunne føle tryghed i, at vi håndterer situationerne både omsorgsfuldt og professionelt. Skulle der opstå episoder, hvor vi er nødt til at fastholde barnet, for at beskytte det mod sig selv eller andre, så tager vi altid kontakt til forældrene.
Vi aftaler altid med forældrene, hvornår vi taler sammen om, hvordan det går med barnet. På den måde søger vi altid at inddrage forældrene i det omfang, det er muligt og hensigtsmæssigt.
Vi tilbyder hjælp i forbindelse med akut anbringelse
Som regel ligger der ulykkelige omstændigheder bag, når et barn eller en ung får behov for en akut anbringelse på et opholdssted eller børne- og ungehjem.
De børn og unge, der bor i Hedehuset, har alle oplevet svære forhold i løbet af deres opvækst – ofte i forhold til familie, skole eller begge dele. Der er tale om børn og unge med forskelligartede specifikke indlærings- eller udviklingsproblemer, som har brug for en målrettet indsats i forhold til skole, fritidsaktiviteter og socialt netværk. De kan have mange forskellige indlærings- og udviklingsproblemer, og alle har brug for en indsats for at komme på rette vej.
Fokus på frihed, omsorg og mulighed for efterværn
Alle vores børne- og ungehjem arbejder ud fra samme overordnede værdisæt, hvor vi tilstræber, at vores børn og unge skal føle en høj grad af frihed og omsorg. Vi forsøger derfor at inddrage børnene og de unge så meget som muligt. Dette er f.eks. ved at de unge er med til at lave ugens madplan, tilberede aftensmad og beslutte hvilke aktiviteter, der skal være i weekenderne.
Som børne- og ungehjem har vi et højt fokus på, at de skal tage hensyn til hinanden, så der er plads til alle – uanset baggrund og problematikker. Det kræver, at vi træner vores børn og unge i deres sociale kompetencer, så de bedre kan indgå i fællesskaber. Vi sætter derfor en ære i, at vores personale har en høj faglig kvalitet, da det er nødvendigt for, at børnene og de unge får de bedst mulige rammer for udvikling. Vi har stor erfaring, gennem mange år i branchen, med at tilpasse både det fysiske og det pædagogiske miljø, så vi kan hjælpe en bred vifte af børn og unge.
Derudover tilbyder vi også mulighed for efterværn for de børn og unge, der skal videre i livet efter at have boet hos os.
Målgrupper og takster
Alle børne- og ungehjem er godkendt efter Barnets Lov §43 stk. 1 nr. 6.
Børne- og ungehjemmene Alstrupvej og Skrødstrupvej er godkendt til 15 børn og unge mellem 9 og 17 år (med mulighed for forlængelse til og med 22 år).
Børne- og ungehjemmene Rosendal og Stenildhus er godkendt til 16 børn og unge mellem 8 og 17 år (med mulighed for forlængelse til og med 22 år).
På børne- og ungehjemmet på Alstrupvej har vi også to pladser, der er godkendt efter Servicelovens paragraf 107.